onsdag 30 april 2014

Harry Mcquaid från Mars

Allt började år 2050 i New York, USA. Harry Mcquaid, en 33 årig forskare, upptäckte en sorts atmosfär runt Mars. Han hade upptäckt tecken på liv, på mars. Det första han gjorde var att ringa upp NASA och berätta om sin upptäckt. NASA var chockade över resultaten Harry hade upptäckt, så de gav han ett uppgift. Uppgiften lydde att han skulle åka upp till Mars och fortsätta forskningen. Med honom skulle S.M.F (Space Military Forces) följa med, för hans säkerhet. 

De skulle åka iväg om tre dagar och Harry var så nervös inför resan, men samtidigt glad. Hans planering lydde att packa upp och förbereda sig inför resan. Tyvärr så har Harry ingen vän eller familj att berätta om sin upptäckt, men han struntade i det, för att han hade aldrig tänkt på att hitta en vän eller en fru. Han lade 100% fokus på sitt arbeta. 

Tre dagar senare
Harry var på väg till NASA basen, för att åka och träffa S.M.F. Han hade förberett sig för alla sorters situationer. Efter de alla hade stigit på rymdskeppet, så säkrade skeppet sig själv genom att kolla om den hade tillräckligt med bränsle, så det räckte för vägen, också om det hade eller kommer att stå upp ett fel i skeppet. ”5,4,3,2,1, lyft!” sade en av soldaterna. Harry hade aldrig upplevt något vackrare utsikt, än uppe från rymden. 

De hade landat på Mars, men innan dörrarna öppnades, så hade man klätt på sig en rymddräkt. När dörrarna öppnades, så var de chockade över det dem såg. Det var mycket dimmigt och övergiven på Mars och det var klippor/berg över allt, men Harry gav inte upp så lätt. Han fortsatte att utforska på Mars. 

En av soldaterna skrek ”Här, här! Kom jag har hittat blommor!”. Harry rusade dit med ett hög hastighet. När han fick syn på blommorna, så blev han jätteupphetsad. ”Blommor lever på vatten, så det måste finnas en vatten källa någonstans i närheten!” sade Harry. Harry skrek till soldaterna ”Sprid ut er och leta efter en vatten källan!”. Harry kollade runt om sig och där, längst vid klipporna såg han något skimrande som att det vore vatten. Han skrek till soldaterna att han hittade vatten källan och rusade dit. Desto närmare han kom desto mer oväsen hörde han. ”Utomjordingar! De är under oss!” sade Harry med en intresserad röst. 

Harry rusade runt för att hitta ett stort hål som kunde ledda honom till utomjordingarna. Harry rusade och rusade till slut, så snubblade han och hans hjälm till dräkten flög av. Harry höll om sin hals och började skrika tills han insåg att han kunde andas utan dräkten. Han hoppade och skrek av glädje. Alla soldater klädde av sina dräkter. När alla var klara med att klä av dräkten, så fortsatte de framåt, men när alla tog ett steg, så flög de 5 meter framåt. Soldaterna började skrika på Harry. Harry lugnade ner de och sa ”Otroligt!”. Han började förklara till de vad som hade hänt. Anledningen till att de kunde hoppa 20 meter upp i luften och var så starka berodde på Mars gravitation. På Jorden var gravitationen starkare vad den var på Mars, så på grund av det, blir dem mycket starkare. 

Harry och soldaterna hoppade och hoppade fram. Till slut kom de fram till en annan vatten källa där de möte mars befolkning. Harry blev chockad över deras utsände. De liknade som vanliga människor, inte som äckliga, fula monster. Utomjordingarna var beväpnade och höll up sina vapen mot Harry och soldaterna. Harry försökte lugna ner de genom kroppsspråket och det funkade tills soldaterna drog upp deras vapen, och där startade kriget mellan Mars och Jorden. Alla avfyrade mot varandra medan Harry hoppade bakom en stor sten för att skydda sig, där det kom en soldat som började ringa upp huvudbasen på Jorden. Han meddelade att det fanns liv på Mars och att det skulle ta med sig varje soldat som kunde kriga. Harry och soldaterna rymde iväg och hoppade mot skeppet där de börja diskutera om vad de skulle göra. Medan Harry fyllde sin tallrik med mat, så började soldaterna viska med varan. Harry satte sig en kort avstånd från soldaterna och börja äta och samt lyssna på dem. 

Efter några timmar när soldaterna gav sig iväg, så rusade Harry till deras diskussionsplats, där de hade lämnat en mapp. I mappen visade vad de hade planerat att göra mot Mars. Harry insåg vad de tänkte planer och gjorde ett fel när han berättade sin upptäckt för dem. Space Military Forces planerade att bosätta sig på Mars och börja experimentera på Mars befolkning för att se hur deras kropp var uppbyggda. ”Jag måste ställa allt till rätta”, tänkte Harry. Han tänkte hjälpa till rymdvarelserna att föra bort S.M.F, men först måsta han visa sig pålitlig för rymdvarelserna, genom att berätta S.M.Fs planer för rymdvarelserna.  

När Harry hittade fram till deras bas började han gå fram mot de med händerna uppe i luften. De avfyrade inte, men alla höll uppe sina vapen. Harry hade med sig en liten apart som kunde översätta vilket språk som helst genom att bara spela in deras ord eller meningar. Harry översatte att han behövde en bild på deras skepp, så att han kunde duplicera bilden och visa upp ett hologram med ettusen skepp ovanför dem, för att skrämma iväg dem, d.v.s få de att ge upp kriget. 

När de väl hade kommit till krigsarenan, så började allt. Alla följde planen och gjorde vad som behövdes. ”Nu gäller det” sade Harry. När han var redo att trycka på hologram knappen, så kom en S.M.F soldat och sparkade ner honom. Harry tappade knappen. Soldaten fick syn på den och tog upp den och frågade ”Vad är detta? Vad har ni för plan?”. Harry vägrade att säga något, men soldaten fick honom att prata, genom att tortera honom. 

När soldaten fick reda på vad som skulle hända, så lämnade han Harry och krossade i sönder knappen. Harry skrek ”STOPP!”. Jag vet att du tjänar S.M.F, men snälla säg inget till de, ge Mars en chans, vad hade de gjort mot oss jordbon? Tänk om du var i deras position och dit planet blir anfallen av ingen anledning, så snälla låt dem vara ifred”. Soldaten tänkte efter och höll med med Harry. Han hjälpte Harry upp från marken och sade ”Jag heter Bruce och jag kommer att hjälpa dig med att få armen att återvända till Jorden.”. Harry var tacksam, men han förklarade utan knappen, så är allt meningslöst. Bruce blev glad och sade ”Det är inte över än. Det finns en likadant hologram apparat i basen och jag kan hämta den.”. Harry sade ”Gör det inte, vi har inte installerat in bilden på skeppen och vi hinner inte göra det.”. Bruce rusade fram till de krossade hologrammet och tog ut delar ifrån den och sade ”Vi behöver inte installera in en ny bild vi har ju minnet som innehåller alla bilder till hologrammet.”. ”Så vi behöver bara byta ut den gamla med det nya minnet så är planen igång igen, så smart Bruce.” sade Harry.

Tillsammans så gick de till basen och hämtade hologrammet utan att något gick fel. När de väl hade kommit tillbaka, så startade de hologrammet och S.M.F var vettskrämda över de hade sett. Generalen var rädd men struntade i det och skrek till soldaterna att fortsätta kriga, men de vägrade, de alla visste att de skulle dö när de såg skeppen och många hade familjer att försörja. 

Harry och Bruce sade förväll till varandra och Bruce sade ”Vi klarade det, kriget är över. Förväll min goda vän.”. ”Förväll.” sade Harry tillbaka. ”Hur ska du komma tillbaka till Jorden då?” frågade Bruce. ”Jag ska inte åka tillbaka Bruce, det här är mitt nya hem. Plus jag börjar gilla det här mer än Jorden.”. ”Förväll!” sade både Harry och Bruce.      

När S.M.F hade åkt iväg, så kom Mars befolkning och tackade Harry för vad han hade gjort för dem och deras planet. 


Harry fick ett hem av marsbon och lärde sig deras språk och blev deras forskare. Han byggde upp massor av saker till de som han hade lärt sig från jorden och nu var han Harry Mcquaid från Mars.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar