fredag 21 mars 2014

Sårbara- och optimala platser

Sårbara platser:

Japan: Japan är sårbar pågrund av stora jordbävningar, tsunami och vulkan utbrott. En annan anledning är att de byggde en kärnkraftverk som dödade många av strålning när tsunami inträffades.

Lösning: De kan börja bygga stabila hus som inte rasar ihop när en tsunami eller jordbävningar inträffas. När det gäller kärnkraftverket, så ska de sluta bygga upp kärnkraftverk och börja bygga upp vindkraftverk och vattenkraftverk.   

Centrala Australien: Australien är sårbar på grund av sin klimat. I centrala Australien så är det öken och där kan man inte odla något alls.     

Lösning: Man kan ledda vatten ifrån östra Australien till centrala genom kanaler eller med rör. 

Södra Chile: Södra Chile inträffas mycket vulkaner och stora jordbävningar. När plattor kolliderar så blir bergen högre och det kan påverka vulkanerna till större utbrott.

Lösning: De kan börja med att bygga stabila hus ifrån vulkanerna och sen borde de utbilda barn och vuxna till vad man ska göra när en vulkan får utbrott, så inga behöver dö under utbrottet.  

Optimala platser: 

Göteborg: Jag valde Göteborg för att de inte ligger vid kusten och det är tempererat klimat i Sverige och det finns inges plattor vid Sverige.

Framtida problem:
Det är utsläpp över hela världen och när det utsläppen blir arg så smälter allt is speciellt i Sverige, och då kommer havet komma in i landet och det kommer kanske nå ända bort till Göteborg.      

Storbritannien: Jag valde Storbritannien på grund av de har tempererat klimat och att de ligger mitt på en platta, så de har inge problem när det gäller jordbävningar och vulkaner. 

Framtida problem: Storbritannien är ett stor land. Många människor kommer att behöva bilar för att ta sig, t.ex. till London eller Skottland och om några år, så kommer nästan alla i Storbritannien ha bilar och det kommer ledda till miljöproblem pågrund av all utsläpp. 

Rio de janeiro: Jag valde Rio på grund av det är stort och att den ligger mitt på en platta medan västra Brasilien ligger vid kanten av en platta som är för riskabelt.    


Framtida problem: Havet kan börja komma in i landet och de kan leda till översvämning i Rio, och det bor flera miljoner där. Anledningen till att det kommer att översvämma är att, allt utsläpp i hela världen blir, så varma så att isen vid kusterna smälts, och då svämmar havet in i landet. Ett annan problem är, om regnskogen blir nerhuggen, så blir det brist på syra i hela Brasilien speciellt Rio.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar