måndag 7 oktober 2013

Deckare: Diamant rånet


Diamant rånet

Det var mörkt och kallt och vinden blåste kraftigt. Banken GreenWood var stängd. Banken hade fem våningar och utrustad med många fönster.  Mark är en anställd som säkerhetsvakt hos banken GreenWood, som uppgift övervakar han fjärde våningen, samt en diamant. GreenWood är utrustad med en hög säkerhet, och ingen har någonsin lyckats råna banken. 

Det var tyst. Alla kameror slutade fungera och larmet började ringa. Alla säkerhetsvakter blev chockade, och panikslagna. När rånet inträffade var Mark inte närvarande samt diamanten. En av vakterna ringde polisen och meddelade att det hade sket ett inbrott. En manlig polis anlände till brottsplatsen, där han gick fram till en av säkerhetsvakterna och sade 
”Hej, jag heter Martin. Kan du berätta vad som har hänt?”
”Självklart”, sade vakten.
När Martin hade pratat klart med vakten så misstänkte han Mark för brottet, eftersom han och diamanten var borta samtidigt. Det som ansågs underligt var att, någon hade stulit videobandet till övervakningskamerorna. Det betyder att någon annan var inblandad i brottet eftersom Mark övervakade fjärde våningen och videobandet som spelade in rånet fanns på femte våningen. Martin började med att kolla upp Marks livsstil, där han upptäckte något väldigt intressant. Polisen upptäckte att Mark hade ekonomiska problem, vilket gjorde honom misstänkt. Efter Martins undersökning, så skickade han sin rapport till polischefen. Informationen som kom fram om Mark ledde till att polisen plocka in honom och förhörde honom. Mark presenterade en bortförklaring mot anklagelsen, där han påstod att han fick panik när larmet gick och sprang ut från byggnaden. Samtidigt erkände han för polisen, att han hade ekonomiska problem. Den ekonomiska problemet förklarade Mark genom att påstå han lånade pengar från sin bror Alex. 

Polisen förhörde Alex för att veta om Mark talade sanning.
”Så jag har hört att du lånade pengar till din bror ” sade Martin. 
”För att lösa hans problem” sade Alex skräckslagen. 
”Hmmm. Bara så där?”
”Nej, han är skyldig mig.”
”Tack så mycket för ditt samarbete. Du är fri att gå.” 
Martin visste inte vad han skulle tro, så han tänkte att han skulle spionera på Mark och på det sättet få svar. Martin hade parkerat ett par meter från Marks hus med två pappersmuggar fyllda med kaffe. 

Martin Bevakade Mark hela natten, trots det såg eller hörde han inget om rånet. Han åkte tillbaka till polisstationen, där en polis kom fram och frågade om han vill kolla upp inbrottet vid ”Wall Street”. 
När Martin hörde ordet Wall Street så blev han intresserad eftersom Alex bor där. Martin bestämde sig för att åka till Wall Street, där han uppmärksammade att Alex granne hade blivit rånad. Han ringde på den röda och uppbrutna dörren. Mannen öppnade dörren med ett skräckslagen min. Martin sade 
” Hej! Jag heter Martin och är polis. Jag skickades hit för att kolla upp ett inbrott.” 
” Ja, självklart kom in.” sade mannen.
”Vad heter du?”
”Oj! Förlåt. Jag heter John.”
”Okej. John kan du berätta vad som har hänt?”
”Självklart. Det inträffade ett inbrott igår natt.”
”Vad blev stulet?”
”Det är det som är saken, de tog minna....” 
Mitt under meningen så hördes det ”BOOOM!!”.

Martin gick för att kolla vad som hade hänt, när han upptäckte att Mark och Alex bråkade.
Han agerade direkt genom att gå över till Alex hus och stoppa bråket. Martin frågade vad som hade hänt och Mark svarade, att det var ett familjeproblem, samtidigt sträckte han ut sin hand mot Martins huvud och sade: 
”Du har ingenting att göra med detta”. 
Martin blev arg och arresterade Mark.
Därefter sade Mark ”Jag har inte gjort något, du har ingen rätt att arrestera mig.”
”Jo det har jag, du visade ingen respekt emot en polis.” 
När de anlände till polisstationen, så förde Martin, Mark till ett förhörsrum.
”Så, vad bråkade du och din bror om?” sade Martin.
”Okej. Jag hörde något den dagen inbrottet ägde rum. Det var därför jag fick panik och sprang iväg.”
”Vad hörde du?”
”Någon kröp i ventilationerna, samtidigt som diamanten blev bortrövad.” 
Martin sprang med hög hastighet till kontoren och skrek till poliserna  ”Åk iväg till Banken GreenWood och kontrollera ventilationerna. ”NU!!”. Medan polisen åkte iväg, så var Martin kvar med Mark. Martin frågade och frågade, men det såg ut som att Mark talade sanning. När Mark blev frisläppt, så åkte Martin till banken och märkte att poliserna hade hittat något. Poliserna hade hittat en lampa och en medicinask med ett par tabletter i. 

Utredarna hittade fingeravtryck på lampan, och på medicinasken stod det namn på ett sjukhus, som hette ”Centrala sjukhus”. Martin sade att utredarna skulle kontrollera fingeravtrycken, medan han kollar upp sjukhuset. När Martin kom till sjukhuset så frågade han ”Ursäkta, vem äger denna medicinasken?” Sjuksköterskan sade att han skulle vänta en minut och efter en stund fick Martin reda på att medicinasken tillhör John Olsson. Martin kände sig förvirrad, hur kunde det vara han som blev rånad samma dag. Tänk om han inte ens blev rånad, tänk om han ville lura dem, så att de inte skulle misstänka honom. Martin ringde till polisstationen och frågade 
”Vems fingeravtryck det var?” De sa att de tillhörde John Olsson. Han sa att de skulle åka dit och arrestera honom. När Martin kom fram, så berättade en av poliserna, att John påstod att han inte har rånat något eller någon. 

Martin gick fram till John och sade ”Var är diamanten?” 
”Jag har den inte, jag svär” sa John, med ögonen fyllda med tårar.
”Förhör honom tills han säger sanningen, medan jag kollade upp fakta om John.” sade Martin. 
Martin kollade upp om han hade ekonomiska problem, som han gjorde med Mark. John hade inte några ekonomiska problem, det var underligt. Varför rånade han banken då? eller rånade han den? Martin sprang tillbaka till John och frågade honom ”Vad blev stulet den dagen du rånades?” 
”En lampa och min medicinask. Varför?”
”Frigör John, vi har arresterat fel man, den riktige gärningsmannen är Mark” sade Martin med en bestämd röst. Alla poliser åkte till Marks hus, men han var inte hemma, så Martin tänkte efter att hans bror kunde varit inblandad i rånet. Martin sade att alla poliser skulle åka hem till Alex. När de kom fram stormade poliserna in i huset, där man såg att Mark höll den försvunna diamanten. När Mark och hans bror Alex var häktade, så sade Martin att Mark var smart. 
”Du stal diamanten samma dag som Alex rånade John. När han kom till banken så började hela rånet. Därefter så anklagade du din brors granne John, för att du visste att vi skulle misstänka dig, det var smart, men inte så smart.”      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar