måndag 29 april 2013

Sammanfattning Brevvännen


Det handlar om en tonårs-pojke som heter Chas Person. Chas han är en pojke som aldrig går i skolan och han snattar många saker med sin bäste vän Devil Jubby. Chas hade tappat sitt finger på grund av att Devil lekte med en kniv och på en sekund så flög kniven mot Chas finger och högg av det. Chas var kär i Devils syster Lexi men Chas var rädd att  stöta på henne för att Lexis pappa var en sträng och vältränad man. Chas bor med sin mormor och mamma. Han döljer sitt avhuggna finger för sin mormor och mamma. Chas gillade att göra dumma saker så han blev brevvän med en mördare i USA. Han låtsades att vara sin mamma och han ljög mer till mördaren om sig själv. Mördaren heter Lenny Darling och han är från England som Chas. 

Chas och Devil gick ut en kväll och stal en lastbil. När de körde iväg med lastbilen så var de jättenära att köra på en gammal gubbe. Nästa dag så blev de fast och förda till polishuset. Till slut så fick Chas gå in i ungdomsfängelse. Hans mormor sa att när han kommer ut ur fängelset så får han aldrig komma hem igen. Men Chas vet att hon var förbannad och inte menade det. När Chas var i ungdomsfängelset så fick han ett brev av Lenny Darling. 

 Hej!
 Chas jag blev utsläppt från fängelset och jag vet att du ljög om att vara din mamma. Jag hälsade på dig men du var inte där, fast din mamma öppnade dörren. Men är det okej om jag bjuder ut din mamma på middag? Hon verkar vara en snäll och en vacker kvinna. Men Chas du måste tro mig. Jag var oskyldig och jag har inte gjort något.

Chas var chockad när han läste brevet. Han kunde inte fatta att Lenny bjöd ut hans mamma på middag. När han hade fritid så sprang Chas så fort han kunde till biblioteket och sökte upp varför Lenny gick fri. De hade skrivit att beviset försvann. Han var dömd till dödsstraff och hade varit i fängelset i 9 år.

Nästa dag

De skulle komma nya fångar till ungdomsfängelset och Chas skulle få en ny kamrat.
När hans nya kamrat kom så blev han chockad, det var Devil. Devil bara sov hela tiden och Chas visste att han skulle göra något dumt. 

Några dagar senare 

Devil var trött på att Chas hela tiden gjorde läxorna så Devil brände upp dem och så började de bråka. Där efter så fick de reda på att Chas hade ändrat på sig sen han kom hit, han gjorde läxor som han inte ens behövde göra så att Chas fick gå fri. Chas mamma hämtade honom men han kände inte igen bilen hon kom ut ifrån. Men sen så såg han någon komma ut ur bilen. Det var en lång, spinkig man som hade rynkor och hans hudfärg var blek. DET VAR LENNY DARLING!!!!   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar