onsdag 29 augusti 2012

Sent ute Sammanfattning


                                                              Sent ute
                                                         Sammanfattning 
Det  handlar om en kille som är kurd och heter Baran. Det var måndag och vem skulle skriva dikter. Men Baran och Emre bråkade. Så Bara och hans mamma var tvungna att gå till rektorn och rektorn sa det är sista gången att Baran ställer till trubbel. Nästa gång det händer igen så blir Baran relegerad. Barans mamma förstod inte så bra svenska så Baran var tvungen att tolka till sin mamma, men han hade en idé, han sa till sin mamma att rektorn sa att Baran var en av skolans bästa elever och om Baran slutar bråka så blir han något stort. Baran sa till sin mamma att hon inte får säga till pappa vad som hände idag, då sa mamma "Om du slutar bråka".

 Den kvällen var Baran i centrum med sin kurdiska kompis Miran. Sen såg han Emre och han var på väg mot Baran och Miran.
Baran och Emre börja bråka till slut fick Baran ett hårt slag från Emre rakt på ögat och Baran fick en blåtira. Baran var rädd när hans pappa skulle se det. Senare dök det upp två chilenare, de var stora och  ställde till trubbel så han sprang och hämtade en kökskniv och viftade mot dem. När Baran kom hem så var pappa jättearg för att han kom hem sent och hade bråkat igen.

En dag i skolan så lekte Baran ninja med en kvast, men sen så gled den ur hans hand mot en spegel så den gick i sönder. 

En dag så kallar rektorn på alla elever och pratar med dem. De gick in en efter en tillslut så gick Baran in och rektorn pratade om den söndriga spegeln och Baran sa att det var han. Rektorn sa till Baran att han ska prata med hans pappa , Baran gjorde allt för att rektorn inte skulle prata med Barans pappa. När Baran kom hem blev hans pappa rasande och fick reda på att han och hans mamma gick till rektor utan att säga något till pappa och han sa om en liten sak till händer i skolan så blir Baran relegerad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar