måndag 27 augusti 2012

Hattar


                                                                       HATTAR

 Jag heter Dilan Balbas-Omar. Jag är från Kurdistan. Jag är född 1999 8 september i Sverige. Jag gillar fotboll och tv-spel. Mina idoler är Messi, Alexis och Lil Wayne. Jag gillar rapmusik, för att det får mig att lugna mig. Min favoritfotbolls lag är FC Barcelona de kommer från Spanien. Jag är 12 år och ska snart fylla år. Jag kan 3 språk, svenska, engelska och kurdiska. Jag bor i Sverige, i Lund, min adress är Båtyxevägen 22 på första våningen till vänster.      Hej! Mitt namn är Dilan. Jag tycker om tv-spel, för att det gör mig glad och det gör så jag slutar tänka på allt, för att tänk om jag var arg, då hade jag slutat att vara arg. Jag tycker att jag är bra på fotboll, för att när jag var liten så tränade jag fotboll.


 Det jag inte tycker om är när någon fuskar, för att då vinner de utan att jobba hårt och det får all uppmärksamhet med fusk. Jag är inte bra på att springa mycket och snabbt, för att under dessa år har jag inte sprungit och sådant där ute, så det är därför jag också har så dålig kondition.

                  
Jag blir glad när jag är med kompisar. För att det känns tryggt med dem och glad, för att vi gör sjuka saker. Jag blir ledsen om någon skulle skära av mina händer för att då skulle jag inte kunna spela tv-spel med mina händer, för att de är borta. Jag blir arg om någon snackar dumt om min familj, för att då blir jag jättearg och vill slå i sönder dem. Jag känner empati när en av mina kompisar är nere, för att det är mina kompisar och det gör allt för mig och jag gör allt för dem. Jag blir rädd om någon hotar min familj och försöker döda dem, för att det är min familj jag har levt med dem sen jag var född.
                       
                     

2 kommentarer:

  1. du har gjort ett jätte bra jobb här ! men skriv längre meningar. träna mer

    SvaraRadera
  2. PLUS: Bra text, du skrev mycket och motivarade varför du tyckte något.
    MINUS: Du började väldigt många meningar med "jag" och man kanske kan försöka börja meningar på olika sätt :).
    INTRESSANT: Jag det var intressant att du fick med bilder i texten.

    SvaraRadera