fredag 12 oktober 2012

Jorden runt


             Jorden runt

                                Danmark

Jag ska börja i Köpenhamn och där finns det 1,4 miljoner. Det finns röd pølse som är speciellt i Köpenhamn. Köpenhamn ligger i Danmark som har 5,6 miljoner invandrare. Danmark arbetade med lego. Danmark har hög standard.
                                  Somalia

Sen åker jag till Mogadishu som har 1,7 miljoner invånare. Något speciellt med Mogadishu är att det är mycket krig där. Mogadishu ligger i Somalia som har 9,9 miljoner invånare. I Somalia arbetar de med vapen. Somalia har låg standard.   

           USA

Sen åker jag till Chicago som har 3 miljoner invånare. Något speciellt med Chicago är att den är USA tredje största stad. Chicago ligger i  USA som har 311,7 miljoner invånare. De jobbar med bilar där och de ligger i ganska hög standard.


        Japan


Där efter så åker jag till Tokyo som har 37 miljoner invånare något speciellt med Tokyo är att det gör många bra bilar. Tokyo ligger i Japan som har 128,1 miljoner invånare. I Japan så arbetar de med många elektroniska saker. Japan ligger i hög standard.
       Australien

Där efter åker jag till Canberra som har ca 334 300 tusen invånare. Något speciellt med Canberra/Australien är att de är den enda som också har en kontinent. Canberra ligger Australien som har 22,7 miljoner invånare. Australien arbetar de med båtar. Australien har hög standard.         Iran
 Därefter så åket jag till Teheran som har 8,4 miljoner invånare. De har många universitetet i Teheran och det är speciellt.
ligger i Iran som har 72,2 miljoner invånare. I Iran så jobbar det med mycket läkemedel.

1 kommentar:

  1. Dilan, du har gjort en godkänd text om din resa "jorden runt". Den innehåller lite väl kortfattad fakta och information. Du visar att du behärskar en del av de geografiska verktyg som du fick använda i denna uppgift. Du har inte angett vilket klimat man har på de platser du valt.Du har inte heller angett avstånden mellan platser för att därmed visa att du behärskar skala.
    MVH
    Jan

    SvaraRadera